Cal Ricard, 2018

Rubí, Spain

Academic. Four months.
Escola Técnica Superior d'Arquitectura del Vallès.
Urban Space Conditioning: Isabel Vega.
Team: Albert València, Marc Laudo, Carlos Jiménez


An accessible route is projected from ramps along the garden to make the two floors of the house accessible. The new ramp system starts from a triangulation that carries the rainwater to a reservoir. 

The project also conducts a study on the native vegetation suitable for the different ecosystems of the garden and generates three different spaces, the first one closer to the house, the second one between the house and the orchard, and finally another to the orchard itself.

Pests

Garden protection strategy against pests.

Birds

Tree shelter, some of them which are preexisting to the project.

Mosquitoes

House protection strategy against mosquitoes.

Water

Rainwater drainage strategy in a sustainable way.

Odoo • Text and Image
Odoo • Text and Image